dimecres, 8 de maig del 2019

Llibre TERCER trimestre



SWEET SIXTEEN

- Perquè l'has triat? T'ha agradat?
Em va cridar molt l'atenció la portada i el fet que la història estigui basada en fets reals. Sí, m'ha agradat bastant, dic bastant, perquè hi ha moments del llibre molt forts, però si, el tema del llibre és molt interessant, tracta els temes del racisme, la lluita per la igualtat racial...

- Argument del llibre.
El 1997 nou nens i nenes africans (negres), es van matricular a l'institut Arkansas, Estats Units. Hi han dos personatges intercalats: Molly, una de les nenes negres, i Grace, una de les seves poques companyes de l'institut. Els nou negres viuen moments molt forts, que per la persona que està llegint també són forts, l'empatia de la Grace cap a la Molly, és l'única noia en tot l'institut que s'interessa una mica per ella, però no ho pot expressar, ja que tots els blancs estan en contra dels negres, i seria ''la noia blanca que parla amb els negres''. Aquesta història és impressionant en tots els sentits, els detalls de la història xoquen amb el lector...

- El recomanes?
Si, el recomano cent per cent, ja que en podem aprendre molt amb aquest llibre, és una ensenyança d'història i de lluita pels drets, aquest llibre es mereix ser llegit, ja que després et quedes reflexionat en com han canviat les coses. El recomano a tothom, joves i adults.



Resultat d'imatges de sweet sixteen libro

SALWA EL MODNEB  ⇠❤ 


EL TAURÓ BLANC

https://www.youtube.com/watch?v=MWMN-mMEURw
EL TAURÓ BLANC


 El tauró blanc potser una espècie molt activa i ràpida, a vegades solitària, encara que també en podem trobar formant grups de 10 o més. És ovípara, en la qual s'alimenten del sac vitel·lí o altres òvuls materns. El temps de gestació pot ser d'un any o més. S'ha considerat l'animal més perillós del món.

HABITAT:

- El tauró blanc és una espècie que habita en diversos oceans i mars temperats, com l'Atlàntic, Índic i el Pacífic; també es distribueixen en el Mar Mediterrani. Pot realitzar migracions de llarga distància a través de les regions oceàniques. Pot estar a la plataforma continental i la zona costanera però també en zones de mar obert.

Resultat d'imatges de atlanticResultat d'imatges de pacifico

DESCRIPCIÓ:

- El tauró blanc és un tauró gran, normalment mesura entre 5 a 8 metres, un fet que em va cridar l'atenció és que les femelles són més grans que els mascles. Té forma punteguda, els ulls negres, un musell crònic. Les seves dents són grans, triangulars i serrades.

Imatge relacionadaResultat d'imatges de tauro blanc femella

És de color gris marronós per la part dorsal i més clara per la part ventral. La primera aleta dorsal és gran i triangular, la segona i l'anal són més petites. L'aleta caudal té forma semilunar.
Resultat d'imatges de tauro blanc femella, mascle


ALIMENTACIÓ:

- És considerat el depredador més gran del món i té una àmplia varietat de preses. En tenir l'olfacte tan bo, són capaços d'arribar a la seva presa per l'olor que senten. S'alimenta de peixos ossis, de peixos cartilaginosos (taurons i rajades), mamífers marins com els pinnípedes (foques, elefants marins, lleons marins) i els cetacis (dofins i marsopes), aus marines, cefalòpodes (calamars i pops), crustacis (crancs) i esporàdicament balenes.

Són depredadors ràpids, la tàctica que fan servir a l'hora de capturar la seva presa, varia en funció de la grandària d'aquestes, en preses grans les para i mata a la víctima, en canvi, en preses més petites pot empassar-se sencer l'animal.

Resultat d'imatges de tauro blanc caçant

El tauró blanc està en perill d'extinció. Tots, o alguns de vosaltres deveu pensar que en els taurons els hi agrada atacar als humans, però això no és així. El que sí que heu de saber és que els taurons blancs estan desenvolupant un cert gust per la sang humana, però això no vol dir que sigui programat per matar els éssers humans. Hi ha molt pocs atacs de tauró, menys del 10% de les persones moren quan són atacats per taurons, i això és perquè el tauró quan és d'on conté que no és el que es pensava que era, deixa anar l'ésser humà.

Imatge relacionada