dissabte, 17 de novembre del 2018

Llibre PRIMER trimestre

FORA DE MI


-Perquè l'has triat? T'ha agradat?

Aquest trimestre m'he llegit ''fora de mi'', és un llibre que m'ha agradat molt perquè el missatge que vol donar l'autora és molt bonic. No me la recomanat ningú, em va cridar l'atenció la portada i el títol. És un llibre atrevit, que ens pot fer riure i plorar, que ens pot fer veure el món on vivim d'una altra manera, que ens emocionin...

-Argument del llibre

El llibre tracta d'una nena que es diu Melody, la Melody té paràlisi celebra'l, viu asseguda a una cadira de rodes, necessita ajuda per menjar, per vestir-se, etc. No pot parlar, ni escriure, ni caminar. Tot i això ella és una nena molt llesta, té una memòria fotogràfica, el seu cervell és com una càmera que sempre està gravant, sempre ho recorda tot, és la nena més llesta de tot l'institut, però ningú no ho sap!

Gairebé tothom: els seus pares, els metges i mestres, creuen que ella mai no podrà aprendre res, és per això que a ella li agradaria dir i demostrar a tothom, el que sent i el que sap fer, però no pot. Tancada dins el seu cap, la Melody necessita sortir d'ella mateixa, però no ho aconseguirà fins que trobarà alguna cosa que la connectarà amb el món d'allà fora, per primera vegada.
I vosaltres haureu de descobrir com serà la seva vida de llavors.


- El recomanes?

Fora de mi el recomano a tothom, ja sigui per nens, adolescents, pares...., ja que com he dit abans el missatge d'aquest llibre és molt bonic. Aquest llibre m'ha impressionat molt, ens fa pensar en la reacció que tenim nosaltres davant de la gent minusvàlida. Animo a tothom a què se'l llegeixi!

SALWA❤
Resultat d'imatges de fora de mi

divendres, 16 de novembre del 2018

Síndrome de Bonnet

Què és el síndrome de Bonnet?
 -  Es defineix com la presència d'al·lucinacions visuals simples o complexes i estructurades en pacients amb problemes de visió i estat cognitiu conservat. Descartant aquelles malalties psiquiàtriques i neurològiques que juguen amb les al·lucinacions associades, podem definir les següents característiques de les al·lucinacions en el síndrome de Bonnet.

Característiques del síndrome de Bonnet:
-  Són al·lucinacions visuals complexes i simples en persones cognitivament normals, normalment en ancians o persones en problemes visuals crònics i severs. Les persones que veuen aquest tipus de al·lucinacions saben que el que estan veient no és real, i això, a vegades els crear una gran ansietat. Alguns pacients poden canviar o fer desaperixer les al·lucinacions tancant els ulls.

Causes del sindrome de Bonnet:
-  La causa de l'aparició de les al·lucinacion es desconeix. La teoria de la desfrenatació seria la responsable de deserollar el sindrome de Bonnet, aquesta està associada en en determinants factors:
  • Fatiga
  • Estrès
  • Baixa il·luminació
  • Aislament social
  • Defectes congnitius
  • Baixa calitat de contactes socials
Diagnósitc del Sindrome de Bonnet:
-  Els episodis de al·ucinacions visuals, independenment de la seva duració, units a una conciencia social o parcial de que les al·lucinacions són irreals, hi han diagnostics que ens poden ajudar sempre i quan el pacient no pateixi una enfermatat neruologica que justifiqui aquestes al·lucinacions. 
Com ara:
  • Migraña
  • Crisis convulsiva
  • Trastorns
  • Enfermatat de Parkinson
  • Efectes secundrais als medicaments
  • Delirium
Tratament:
-  S'ha d'aportar una informació adequada al pacient i la seva família, explicar la naturalesa benigna dels seus símptomes i la seva falta d'associació amb un trastorn mental. La millora dels factors socials associats com aïllament, privació o deteriorament també afavoreix el control i fins i tot la desaparició dels símptomes.
És fonamental, per a un tractament integral, tractar la causa del dèficit visual si és possible o la síndrome ansiós secundari. En general, els tractaments farmacològics són bastant ineficaços. Podem comptar amb experiències poc contrastades de tractaments amb antipsicòtics.

Resultat d'imatges de sindrome de bonnet
Resultat d'imatges de sindrome de bonnet

dimecres, 14 de novembre del 2018

Entrada 1- EL MEU REFUGI

Quin es el meu refugi? 

El meu refugi pot ser qualsevol cosa que tingui a veure amb la meva família i amics, quan estic amb la meva família em sento refugiada, quan estic amb els meus amics igual, però jo crec que això és un altre tipus de refugi, perquè per mi hi ha diferents tipus de refugi: refugi amb les persones amb qui tu estiguis a gust, refugi amb alguna cosa que tu et sentis a gust; ja sigui escoltant música, dibuixant...O el refugi també poden ser llocs, per exemple la natura, o la teva pròpia habitació.

Un refugi per mi és escriure i llegir. Per exemple quan escric em centro en mi mateixa, és un moment de descans, per dir-ho d'una manera, escric qualsevol cosa, ja sigui històries inventades o sobre la meva pròpia vida. I quan llegeixo desconnecto de tot, tots els problemes que m'envolten, desconnecto pero connecto amb el llibre. Aquests són els meus refugis per mi. Algú li pot semblar que això no es considera un refugi, però per mi  que ho és
SALWA❤