divendres, 29 de març del 2019

VIATGERS PER UN DIA

Sempre que he volgut o m'agradaria viatjar a...TURQUIA

En l'actualitat es compta que hi ha una mica més de 72 milions d'habitants. El seu territori es reparteix entre la Tràcia Oriental (zona europea) i la Península d'Anatòlia (Àsia). La capital de Turquia és Ankara, hi ha nombrosos llocs atractius com per considerar-la una destinació turística de primer nivell. Els barris vells, els museus, etc. Aquestes són una de les principals raons per les quals tinc moltíssimes ganes de visitar aquest país, a part de la gastronomia.
El clima de Turquia és en general mediterrani. Els estius solen ser secs i molt calorosos, mentre que els hiverns són suaus i plujosos.
Un altre fet que em crida bastant l'atenció és la moneda, he trobat que la moneda oficial a Turquia és la lira turca, que es divideix en 100 kurus. Podem trobar monedes d'1, 5, 10, 25 i 50 kurus, a més d'1 lira. Els bitllets són de 5, 10, 20, 50, 100 i 200 lires. Així que 1 euro equival a 2,47 lires turques.

Aquests, són dos de les ciutats que jo visitaria i que trobo més important.




Aquesta es la ruta que jo faría de quatre localitats:



Us explicaré una mica cada localitat:


- KÜÇÜKCEKMECE: El nom d'aquest districte vol dir ''petita depressió''. La major part del districte es caracteritza per ser pobre i de classe obrera. Gran part del edificis s'han construït de manera il·legal. 
     

  •  El lloc que visitaria és: Existeix un pont molt maco que creua l'entrada de la llacuna, construït per Mimar Sinan. 











MASLAK: És un dels principals districtes de negocis de la ciutat, és famós pels alts edificis que té. L'edifici més alt té 53 plantes.

  • El lloc que visitaria és: Tim Show Center, és un centre de cultura i entreteniment, amb una sala principal d'alta tecnologia, quatre sales de cine, una sala molt gran de teatre, bars, i cafeteries i un restaurant VIP.



ÜSKÜDAR: És un dels altres grans districtes d'Istanbul, va ser fundat amb el nom de Crisopolis, que vol dir, ''ciutat d'or''.
  • El lloc que visitaria és: Kiz kulesi, que significa ''torre de la Donzella''. És una torre que antigament es va fer servir de far pels vaixells. Actualment l'interior d'aquesta torre s'ha convertit en una popular cafeteria i restaurant, amb unes vistes de l'antiga capital romana. Per això, em fa molta curiositat visitar aquest lloc. 













SULTANBEYLI: És un districte dels afores d'Istanbul.

  • Lloc que visitaria és: La plaça Beyazit, en aquesta és on els Otomans van construir el seu primer palau, també hi ha el gran famós Basar de Turquia, i finalment en la plaça Beyazit se situen dues de les grans mesquites, ''Mesquita de Bayaceto, i l'antiga mesquita Alberga. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada